*

Portsarin poika

Kesälomaa odotellessa

  • sivuprofiili on järkyttävä
    sivuprofiili on järkyttävä

Tapahtumakesä alkaa olemaan taputeltu eikä blogiakaan ole paljoa jaksanut päivitellä. Pohdin että mikäli rohkeus riittää voisi blogia viedä enemmän muuhun elämään ja miettiä myös elämää ylipainoisena. ja taistelua ruokamörköä vastaan. Laitoin sivullisen ottaman kuvan joka jaksaa järkyttää aina. Kuva on viime kesältä ja koko ei ole muuttunut tuosta ainakaan parempaan suuntaan.

Töitä on pakko vähentää edelleen jotta jaksaa keskittyä itseensä ja omaan hyvinvointiin. Väsyneenä tekee liikaa mieli syödä ja salaatti ei ole se mitä ensimmäisenä miettii. Pitkästä aikaa olen taas sanut kiinni paremmasta ruokavaliosta. Turhia hiilareita on karsittu pois ja rasvan saantia viety parempaan suuntaan. Kesäloma tulee olemaan taas vaikeaa aikaa pitää ruokarytmi särmänä.

Syömishäiriöisen ruokailut ihmetyttää varmaan useita eikä monen kaaliin mene mikä siinä on niin vaikeaa olla syömättä epäterveellisesti. Nälkä on ihmeellinen asia, olen luullut sen johtuvan aina siitä että elimistö huutaa ruokaa, mutta joku yhteys sillä on mieleen ja fiilikseen koska nyt taas ruokavioln siistittyä ei ole niin nälkää ja nälän tunnetta voi vastustaa enemmän. Itse yritin monta vuotta turhaan taistella ison työmäärän ja omien henkisten vaikeuksien kanssa vielä painonpudotusta. Vaikka olen aina tiedostanut sen että jaksaminen on tärkein askel kohti terveellistä ruokavaliota, en jostain syystä sitä noudattanut. Jos on väsyny ja liikaa muuta taakkaa ei ole jaksamista kannustaa itseän liikkumaan ja pomppimaan vaikeiden hetkien yli sortumatta epäterveelliseen ruokaan. Mulla on ollut upea ravitsemusterapeutti tsemppaamassa eteenpäin tässä projektissa. Elämä on ollut melkoista taistelua itsetunnon kanssa ja olen huomaamattaan väsyttänyt itseni. Pelko epäonnistumisesta vie voimia ja sitä kautta ruokaan ja alkoholiin retkahtamiset on ollu yleisiä.

Pari viikkoa lomaan ja sit sen taas näkee kuinka käy. Usko on vahva että nyt lomakin onnistuu sopivalla ruokavaliolla ja pitäähän välillä saada syödä rennommin jotta jaksaa taas eteenpäin, eikä retkahtamisista saa soimata liikaa itseään vaan äkkiä jaloilleen ja pohtia msitä retkahdus johtui jotta oppii varomaan tilanteita tai käsittelemään tunteita jotka aiheuttivat hypyn sivuraiteelle. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset